Inițiative
număr voturi
128
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Draga Mama
Campania Copilul meu, responsabilitatea mea
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Sunt Madalina Hirbea, IT-ista de meserie, dar cu preocupari creative in timpul liber. De 3 ani scriu articole despre sanatatea si siguranta copiilor pe blogul DragaMama.ro, iar anul acesta am reusit sa lansez un ghid gratuit cu cele mai importante informatii pe care un parinte ce traieste in Romania trebuie sa le cunoasca. Anul trecut, in timpul unei prezentari pe care am sustinut-o la UBB Sanatate Publica, 3 studente au decis sa mi se alature in acest demers de a ajuta parintii din Romania.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Ghidul parintelui informat, ce poate fi descarcat gratuit de pe DragaMama.ro
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Distribuirea "Ghidului parintelui informat" in spitalele si maternitatile din Cluj-Napoca. Informatiile din ghid sunt folositoare atat pentru parinti, dar si pentru medici, avand detaliate schemele de vaccinare nationale si optionale, calendarul vizitelor medicale si alte aspecte importante de cunoscut de catre un parinte din Romania. In viitor, ghidul va fi tradus in engleza, dar si in alte limbi(in masura in care gasim voluntari), pentru a fi accesibil inclusiv parintilor straini care se muta in tara noastra. Consideram ca fiecare persoana trebuie sa aiba acces gratuit la informatiile detaliate in ghid.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Distribuirea Ghidului parintelui informat in spitalele si maternitatile din Cluj-Napoca. Tiparirea e putin mai costisitoare, insa ar fi de mare ajutor chiar si afise lipite in maternitati, spitale pediatrice, centre de permananeta, cabinetele medicilor de familie. Ghidul este disponibil gratuit pe DragaMama.ro, insa pentru a ajunge la cat mai multi parinti, e nevoie de campanii de informare in locurile frecventate de catre acestia, inclusiv spatii de joaca sau parcuri.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoii de informare si de sprijin din partea altor parinti. E coplesitor sa cresti un copil, fara sa stii ce ajutor iti ofera statul sau comunitatea din care faci parte. In special mamele adolescente au nevoie de ajutor si ghidare in tot procesul de crestere al unui copil.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Parinti si viitori parinti.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin lipirea de afise in spitale, maternitati, cabinetele medicilor de familie, dar si locuri de joaca sau firme private care se alatura campaniei.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Parintii vor fi mai informati, mai increzatori si vor lua decizii mai bune pentru copiii lor. Daca avem grija de copii, avem grija de viitor.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger