Inițiative
număr voturi
38
Sesiunea de vot s-a încheiat.
DuAct
Ateliere de dezvoltare emoțională prin teatru pentru vârstnici
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
DuAct a apărut din dorința de a ajuta oamenii să se dezvolte personal, prin intermediul jocurilor de actorie și de a-i apropia cat mai mult de tot ceea ce înseamnă Artă. Ne-am propus să ajutăm oamenii din jurul nostru să își dezvolte abilități precum autocunoașterea, eliminarea blocajelor emoționale sau cursivitatea în exprimare. Echipa noastră este formată din: Alexandra Dușa (Tarcea), Paul Sebastian Popa și Theodora Pintilie; actori și traineri specializați în dezvoltarea emoțională.

Locul derulării 

În două dintre urătoarele centre:Căminul De Vârstnici Casa Humana; Asociatia-St-Johann; Căminul De Bătrâni Casa Greta; Dorina Palace; Casa Theodora; Căminul pentru Persoane Vârstnice FÉBÉ; etc

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ne propunem organizarea unor ateliere de teatru ce au ca prim scop dezvoltarea emoțională, sporirea creativității și creare unor legături strânse între membri participanți prin intermediul unor tehnici de teatru specifice. Participanții vor fi incurajați să se implice în exerciții interactive de cunoaștere și autocunoaștere. Cele din urmă se vor încheia cu o seară de lectură a unor texte umoristice de I.L. Caragiale, dedicată tuturor vârstnicilor din căminele implicate în proiect.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

- Un atelier de două ore ( în data de 02.11.2023, respectiv 03.11.2023) în data de care să cuprindă exerciții de cunoaștere și autocunoaștere; înțelegerea și controlul emoțiilor; crearea și dezvoltarea unui concept sau a unei povești și interpretarea acestora. - Seară de lectură a unor texte alese, cu actorii implicați în proiect. Vor fi alese trei texte a căror durată să nu depășească 90 de minute. -Acestea se vor desfășura în două dintre centrele de vârstnici aflate pe raza orașului Cluj-Napoca. De asemenea, activitățile fiecărui centru vor avea loc pe parcursul unei singure zile. Prima parte a zilei va fi dedicată atelierului de teatru și control al emoțiilor, iar cea de-a doua, serii de lectură.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

- Implicarea civică a tinerilor în activitățile dedicate unei categorii de vârstă vulnerabile - Crearea unei punți de comuniare între generații - Creșterea nivelului de consum cultural în rândul membrilor aflați în etate ai comunității clujene - Oferirea unei alternative creative și noi activităților recreative din căminele pentru vârstinici
Cui doriți să vă adresați?
Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Acest proiect se adresează, în special, membrilor comunității aflați în etate din centrele de specialitate.

Cum doriți să promovați această idee?

Ne propunem să promovăm această activitate prin intermediul propriilor platforme de social media. De asemenea, evenimentul va mai fi promovat și de către cei implicați în proiect, prin comunicarea directă, cu administratorii centrelor membre.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin intermediul proiectului, pe plan mediu și lung, prevedem atat o creștere a nivelului de consum cultural în rândul participanților dar și o mai mare deschidere a tinerilor către activitățile dedicate acestei categorii de vârstă. Pe plan scurt dorim îmbunătățirea relațiilor dintre participanți și dezvoltarea unor abilități de comunicare și înțelegere a propriilor emoții.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger