A Com’ON Kolozsvár fiatalok által javasolt kezdeményezései folyamatban vannak!

A Com’ON Kolozsvár fiatalok által javasolt kezdeményezései, folyamatban vannak!

47 esemény, tevékenység, kampány, amelyet fiatalok kezdeményeztek egy jobb kolozsvári élet érdekében, megvalósításra kerülnek 2020. november 15-ig a Com’ON Kolozsvár keretén belül, a város területén és online pltafromokon.

A legtöbb szavazatot elnyert - 250 - eMedicine for Youth csapat kezdeményezése 8 és 19 év közötti kolozsvári általános és középiskolás diákjainak szól. A fiatalok online egészségügyi oktatásban részesülnek, amelyeket a kolozsvári „Iuliu Hațieganu” Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatói tartanak.

A nyertes pályázatok közül olyan témákkal is foglalkoznak, mint a kamaszok és fiatalok számára a szelektív hulladékgyűjtés vagy mentális egészséggel kapcsolatos információk terjesztése. Véradásra is javasoltak kezdeményezéseket, továbbá egy csoport filozófiai műhelymunkákat szervez gyermekek és kamaszok számára. A kolozsvári lakosoknak szórakozást és kikapcsolódást kínálnak olyan kezdeményezések révén is, mint például a görkorcsolyapálya ideiglenes elhelyezése vagy vezetett séták az erdőben. A javasolt kezdeményezések a vállalkozástól kezdve a jótékonyságon és az ökológián át az online zaklatás elleni küzdelemig a legkülönfélébbek és a legötletesebbek. A nyertes kezdeményezések között szerepel a hátrányos helyzetű csoportok három javaslata, amelyből az egyik 14-17 éves közötti fiatalokból áll.

További újdonságokat a Facebook oldalunkon találtok.

Várunk, hogy csatlakozzatok!Prioritások
 • Hogyan érzik magukat most a fiatalok, és mit tehetnek annak érdekében, hogy mindannyian jobban érezzük magunkat, fizikai és mentális szempontból egyaránt?

   

  Ebben a témában a fizikai, mentális vagy lelki egészség javítását szolgáló kezdeményezéseket várnak, de az ötletek kapcsolódhatnak az egészséges életmódhoz is: mit együnk, hogyan aludjunk, hogyan és mennyit sportoljunk.

 • Hogyan lehet a fiatalokat jobban felkészíteni arra, hogy jobban boldoguljanak az életben? Mit szeretnének ehhez megtanulni, megismerni:

   

  A közösség számára nagyon hasznosak lehetnek az oktatással kapcsolatos ötletek, amelyek általános vagy specifikus képességeket kívánnak fejleszteni. Ide tartozik a nonformális oktatás is, a digitális eszközöket is ideértve, amelyek a kreativitás, az együttműködés képessége vagy a problémamegoldás képességének fejlesztéséhez járulnak hozzá; valamint a nemek és a nemzetiségek közötti egyenlőség témája is.

 • Milyen városra van szükségük a fiataloknak, hogy maximálisan kiteljesedhessenek, aktívan részt vegyenek a közösség igényeinek kielégítésiben és a városfejlesztésben?

   

  A jelentkezőket arra ösztönzik, hogy azonosítsanak és aktiváljanak kolozsvári tereket, vagy gondoljanak újra már meglévőket, hogy azok más funkciókat töltsenek be, akár átmenetileg. Az ebben a témában érkező kezdeményezések szólhatnak az ifjúságot támogató szolgáltatásokról, ifjúsági központokról, mobilitásról, közlekedésről, valamint ifjúsági közpolitikákról is.

 • Már több mint 1.500 kolozsvári lakos több mint 3.000 szavazattal fejezte ki bizalmát a fiatalok kezdeményezései iránt a Com’ON Kolozvsár ‘20-as kiadásában
  Már több mint 1.500 kolozsvári lakos több mint 3.000 szavazattal fejezte ki bizalmát a fiatalok kezdeményezései iránt a Com’ON Kolozvsár ‘20-as kiadásában

  A Com’ON Kolozsvár fiataloknak szóló részvételi folyamat első hetében 1.512 kolozsvári lakos összesen 3.022 szavazatát regisztrálták a város életének fejlesztését célzó 71 kezdeményezésre. A szavazási időszak kedden, szeptember 1-én kezdődött és vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig tart.

 • Kezdődik a Com’ON Kolozsvár ‘20 szavázása!
  Kezdődik a Com’ON Kolozsvár ‘20 szavázása!
  Megkezdődött a Com’ON Cluj-Napoca ‘20-as kiadására regisztrált kezdeményezések szavazási időszaka!

  A kolozsvári fiatalok ötletei sokszínűek, kreatívak és innovatívak. Tudj meg többet róluk, és szavazz kedvenceidre vasárnap, szeptember 20., 23:59 óráig, itt.

   

 • Lezárult a jelentkezés a Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására! Megkezdődött a kezdeményezések technikai ellenőrzése
  Lezárult a jelentkezés a Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására! Megkezdődött a kezdeményezések technikai ellenőrzése

  A Com’ON Kolozsvár ‘20-as kiadására való jelentkezés, amely július 11-én kezdődött, lezárult  hétfőn, augusztus 24-én, 23:59 órakor. 14 és 35 év közötti kolozsvári fiatalok jelentkeztek kezdeményezésekkel és ötletekkel egy jobb élet és a városfejlesztés érdekében a Com’ON Kolozsvár ‘20 fiataloknak szóló részvételi folyamat keretén belül, amely az év közepén, júliusban indult.

   

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • PONT Csoport
 • Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Kolozsvári Fiatalok Föderációja
 • Citizen Y Resource Centre
 • Kolozs Megyei Diáktanács
 • Kolozs Megyei Magyar Diáktanács
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • The Cultural House of the Municipality of Cluj-Napoca
Korábbi kiadások